perjantai 4. maaliskuuta 2011

Tuulensyli

Olit siinä kun muita ei ollut, kuin muita ei olisi ollut. Sinua vasten nojasin, sinua silitin. Vasten kovaa selkääsi käteni puristin, sua hiljaa rutistin. Aina vastassa, ei koskaan lähdössä. Olin se joka lähdin, ja silti odotit minua. Se, johon pystyin luottamaan. Kestit tyynet ja myrskyt. Sateen rankan ja auringon paahtavat säteet. Yöt yksinäiset, päivät hiljaiset, illat kiireiset ja aamut valkeat.

Annoit levähtää käsilläsi, kutittaa selkääsi ja hypähtää käsivarsillesi vahvoille ja kestäville. Ilon riemut ja arjen surut. Illat haikeat, käpertyen huomaasi, yötä ja surua pakoon, alle katulamppujen, tuulen syliin. Aamun aurinkoisen tarjosit ohikulkijalle, yön yksinäiselle hetken rauhaisan. Rakkauden sulolle lemmenpesän, kuoleman kätyrille piilon.

Ukkosenjohdatin, aamuruskon todistaja, yön hurjastelija. Vailla nimeä, katulamppujen siimeksessä, tuulensylissä odotat.

7 kommenttia:

  1. Hieno penkki-teksti!
    Pidi erityisesti tekstin lopusta.
    Tämä on runollista proosaa.
    Lähetä penkki-kilpailuun!

    VastaaPoista
  2. Olipas hieno. Teksti oli todella sujuvaa ja mukava lukea. Jotenkin lukiessa tarina leijui eteenpäin ja ennemminkin tarinaa kuunteli kuin luki.. hankala selittää.. mut siis tykkäsin!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa kovin uskolliselta penkiltä. Päähenkilö on kyllä viettänyt siellä aika paljon aikaa tähän astisen elämänsä aikana. Teksti oli mukanva kokonaisuus, tosi hyvää kuvailua :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä teksti, jossa kaikki palaset kohdillaan. Erityisesti tykkäsin kun tekstissä ei sanottu suoraan, että kyse on penkistä. Niinpä jos ei olis lukenut alkuperäistä tehtävänantoa olisi joutunut käyttämään ihan omia hoksottomiaan paljon enemmän. :)

    VastaaPoista
  5. Ihana runo! Hyvää kuvailua ja soljuvaa runoilua. Uutta näkökulmaa penkin elämästä. Melkein käy sääliksi kaikkia maailman penkkejä kun ne niin uskollisesti antavat kaikkensa :)

    VastaaPoista
  6. Oi, kuinka herkkää :) hienoa rikasta kieltä. Asia tuli hyvin ilmi vaikkei tosiaan itse penkkiä mainittu missään vaiheessa. Viimeiset kaks lausetta: jes! yönhurjastelija. hienoo :)

    VastaaPoista
  7. Teksti on nyt SAMKin Penkki!-julkaisun toimittajalla ja tulee mahdollisesti kirjaan, joka julkaistaan syyskuussa 2011.

    VastaaPoista